söndag 7 oktober 2012

Nu jäklar är hösten...

Nu längtar vi efter att promenera med Tage igen...
Mina tre bästa.....Nu dröjer det till nästa vår/sommar innan vi får det så mysigt igen


här på allvar. Det är redan oktober och sååå fort det går. Den här veckan har jag knappt hunnit med tycker jag, när man var ung gick tiden mycket saktare på något vis. Men en bra vecka har det varit i alla fall, full med aktiviteter och jobb och uppdrag. I måndags var vi på ett seminarium om barns bästa, det var intressant men mycket upprepningar tyckte jag.De som föreläste sa mycket samma saker.
I torsdags så gick jag upp tidigt och bakade 100 bullar som vi skulle ha på kanelbullens dag. Vi stod utanför konsum/ apoteket och delade ut bullar och kaffe på förmiddagen. Vädret var ju inte det allra bästa, det regnade och duggade mest hela tiden men vi fällde ut Ann-Maries paraply över bordet. Ja, bord och bord, vi hittade inget bord, lottkiosken var upptagen så vi fick vara utomhus. Vi tog talarstolen och lindade in i wellpapp, där det stod  "alla ska med på". Vi fick låna en vagn på Konsum att dra ut den på, den var så himla tung. Men allt går att lösa....kaffet kokade och nästan alla blev görglada för att få lite bullar och kaffe. De gick i alla fall åt  så klockan 11,15 packade vi ihop.
På eftermiddagen så skulle jag in till Linköping och gå på invigning av "nya" Cupolen, så mannen körde in mig dit. Men först stannade vi till på babyproffsen och köpte en liten resesäng till lille goe Tage till när han kommer till oss. Jag köpte en röd...- ska du verkligen ta en röd?" sa mannen. -Ja, sa jag, jag vill att han ska bli glad när han ser sängen. Så vi köpte det och ett bäddset. Men när jag kom ut så ringde jag till sonen och Lollo. Sonen svarade först. -Vilken färg vill ni ha på sängen ? Röd eller svart?-frågade jag. -En svart blir väl bra."- säger sonen. -Oj då, jag som redan köpt en röd.-sa jag.  -Det blir väl jättebra , sa han då den rare lille gossen.
Men jag gick in och bytte till en svart och lämnade tillbaka bäddsetet, för jag gick in till Ikea och hittade både bäddset, täcke och kudde där och ett litet mysdjur förstås. Så nu blir det fint.
Efter det så lämnade mannen av mig utanför Cupolen. Det var så himla fint där, jättebra lokaler, vi fick mingla lite först, några av de andra inbjudna kände jag igen . Sedan blev det rundvandring i de fina lokalerna. Vi blev bjudna på mat och underhållning så klockan hann att bli 19 innan jag fick skjuts till stationen och pendeltåget halv åtta. Så torsdagen gick av bara farten, började med bullbak och slutade med finkalas, ja det må jag säga, det är ombyte på dagen.
I fredags var jag hos tandläkaren och lagade en spricka i en tand, det verkar att bli bra, jag ska tillbaka den 30 igen för att göra det ordentligt , sa han....men fy fasen vad bedövningen satt i. Den släppte inte förrän vid 18-tiden på kvällen. Jösses, jag målade läppstiftet utanför på högersidan.
På kvällen gjorde vi plankstek mannen och jag och bara njöt av att vara lediga. Han hade fixat i ordning husvagnen inför vintern och på lördagen for vi iväg och skulle ställa in den, det var bara det att jag hade sett fel på DAG, det var idag, söndag, som den skulle ställas in..jajaja...ändå kollade vi så att TIDPUNKTEN var den rätta, men inte dag....
Hem igen med vagnen och grannen gapskrattade.....sen for vi till Skänninge och köpte potatis, handlade i Mjölby, hälsade på hos svärmor en kvart och sedan hem igen.
Idag ska jag ta och baka lite kakor, städa lite på övervåningen, undervåningen städade jag igår morse innan melodikrysset. Kanske måste tvätta lite också.Igår var ju en härlig dag, solen sken hela dagen, det är gråare idag men klockan är ju bara 7 än så det hinner ju ändra sig.
Hoppas att brittsommaren håller i sig lite än....nästa helg ska ju lille Tage komma och besöka sín farmor och flera förstås....Det är så kul att de kommer hela familjen....Tjohooo...de som har sina barn och barnbarn i närheten vet inte hur bra de har det.....
Ha en fin fortsatt helg!!

1 kommentar:

  1. Du är allt för go med dina kommentarer. Dessa foton som jag och mina systrar tog blev jag faktiskt riktigt nöjd över, därav att jag vågar lägga upp bilden på min blogg;)
    Apropå mitt pysselrum, sådär städat och fint har det aldrig varit...fniss. Nu är bomben släpp där igen.
    Kram Tesa

    SvaraRadera