lördag 4 januari 2014

Jul....Nyår och i helgen är det...

Trettonhelgen.
Ja, käre nån vad tiden rusar iväg. Julen gick i ett huj, vi hade det trevligt här på julaftonen. Svärfar och svåger var här och min kära svägerska Maggan och de rara barnen Susanna, Cricke och Erik.
Vi åt och vred så magen stod i 7 hörn. Svägerskan skulle jobba på eftermiddagen så vi hann med att dela ut våra julklappar och fika lite innan hon fick ge sig av. Susanna och Cricke åkte vidare till Crickes föräldrar och Erik åkte hem till sig och vilade lite.
Svärfar och svåger var en liten stund till, men svågern orkar inte så länge så de gick hem till sig eller rättare sagt Chrille skjutsade dem hem.
Vi plockade undan lite och gjorde inte så mycket mer nytta den dagen.
¨På juldagen var vi hos min minsta syster på knytkalas med kalkon, rökt fisk, köttbullar och annat lite smått och gott.
Det var trivsamt. Det kändes allt lite konstigt i hjärteroten att inte mamma och lillebror fanns med i år, men de finns ju i våra hjärtan....
På kvällen på juldagen var vi hos Ekstams och åt lite igen....och bytte klappar.

På annandagen kom familjen Stenmark till oss och stannade till lördagen, jättehärligt. Vi firade en till julafton med tomte och paket. Jag hade frågat en kompis till sonen om han ville vara tomte och han kom och tomtade. Tage var så imponerad av tomten och inte ett dugg rädd....bara lite reserverad.
Först...innan alla paket kom fram....
Jag fick skvallra för sonen vem tomten var , han kunde inte lista ut det.
Vi lekte och myste alla dagarna som de var här, käre nån vad en liten Tage kan göra så man mår så bra. Ja, både Per och Lollo förstås, men den lille kötten tar nog priset.

På lördagen när de for hem så åkte Susanna, mannen och jag på rea i Linköping.....visst handlade vi lite men inte på rean.

Jag har ju precis börjat på mitt nya jobb, det är både spännande och roligt, ja, jag tillträdde ju inte förrän den 1 jan, men jag har pryat lite nu i december.
På nyåret var vi med Strålsnäsgänget och firade nyår med en massa gooo mat.

Den här veckan har ju varit lite lagom jobbigt....jag har jobbat  två dagar, igår blev jag intervjuad av tidningen, det känns lite sådär....
Nu i trettonhelgen så ska vi umgås med Ekstams, jag måste hitta på lite go mat att bjuda dem på.
Jag har i alla fall bestämt mig för efterrätten.....sen får jag se.
God fortsättning på er om det nu är nån som läser det här...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar