onsdag 24 juli 2013

Ibland så.... 
Sommarkort....

 
 
 

Litet kort jag gjort

insidan

                                                         Smygehuk
 
                                                        BFF i Simrishamn.....
 
 
 
 
 
 


                                                             Karin o jag i Simrishamn

Är livet väldigt hårt.
Jag vet inte hur mycket man ska behöva orka med, men förra lördagen den 6 juli  så gick vår kära mamma bort , hastigt och oväntat.
Vi som hade pratats vid på onsdagen och hon var så glad för att hon skulle åka till Malexander och stugan och vara där i fyra veckor. Men hon fick ju komma dit och avsluta sina dagar....

Vi hade börjat vår semester den 6 med att åka till Helsingborg tillsammans med Ekstams. Vi startade vid 8 tiden på lördagsmorgonen och åkte iväg, glada i hågen . Någonstans mellan Tranås och Gränna blev vi omkörda av några grabbar som vinkade och pekade, så vi stannade ekipaget och gick ut och tittade, då hade vi tappat min cykel, den hade vält från stället och den såg hel ut, men den var precis utsliten på ovansidan. Vilken tur att vi inte tappade den på motorvägen..
Så den fick vi slänga, nåväl, vi kom iväg igen och stannade till och åt lite frukost efter vägen på en fin rastplats. Väl nere i HBG och RÅÅ vallar så satte vi upp förtälten och fyllde på vattten, då funkade inte vår VATTENPUMP i år igen. Det blev till att byta den, som tur var så hade jag klagat på affären så vi hade fått en ny som vi hade med oss.
Lite bestyr med det och sedan så satte vi oss att äta och då ringde min lillebror och berättade om mamma.
Vi bestämde att vi skulle åka hem på måndagen och att vi syskon skulle träffas hos oss på tisdagen.
På söndagen gjorde vi en dagstur tilll Burg, vi skulle egentligen ha åkt till Wolfsburg, till volswagenmuseumet på söndagen, men det fick vi ju avstyra och avboka.
På måndagen så styrde vi kosan hemåt igen och när vi kom hem så kom Maggan och Susanna och fixade mat åt oss, jättegod varm smörgåstårta hade de gjort. Underbart med sådana vänner som ställer upp och finns vid sidan när man behöver dem.
På tisdagen kom syskonen, Maggan, Susanna o Cricke så vi kunde träffa begravningsbyrån. Det gick bra.

På tisdagskvällen åkte vi ner till HGB igen och försökte fortsätta vår semester så gott det gick.
Det har varit väldigt fint väder dock ganska blåsigt så vi fick åka och köpa stormlinor till förtälten.
På onsdagen var vi på Sofiero och såg på Gyllene Tider, det var riktigt bra och massor med folk....underbart väder och en fin kväll.
Torsdagen solade vi och badade och åkte till Örenäs slott och såg oss omkring lite. På fredagen solade vi och badade och bestämde oss för att åka in till stan ett tag. Men när vi skulle gå på toa så funkade inte våra kort....så Karin åkte till receptionen och frågade, då visade det sig att vi bara hade bokat till fredag så då fick vi raskt packa ihop våra tält och flytta oss.
Henry och jag ringde till Borstahusen och där fick vi plats över natten. Det var en jättefin camping. Samt att det var karnevalsdagar i Landskrona....
På lördagen så åkte vi till Tobisviks camping i Simrishamn. Vi hade jättefina platser, bara 30 m till havet...
Visst blåste det och det var görkallt i vattnet, men lite kärringadopp tog vi i alla fall.
Vi gjorde många utflykter och det var cykelväg in till Simrishamn. Alldeles perfekt!
Vi besökte Kiviks marknad, Ystad, Trelleborg, Smygehuk, Skanör och Falsterbo, Tommelilla och det är ju alldeles underbart i Skåne, fina ängar och backar och fält.
Visserligen blåste det halv storm var och varannan dag, men vad gör det när man trivs och har det bra.
Vi har alltid så himla trevligt och mysigt ihop med Ekstams, de är underbara och oftast kommer någon av deras rara barn med sambos och hälsar på oss. Jättekul.
På fredagen packade vi ihop och åkte i sakta mak hemåt........
När vi höll på att backa in vår vagn på tomten, då, precis då så kom familjen Stenmark till oss. Hur glad kan man bli!!!
De hade varit på Kolmården med lille Tage och haft det mysigt. De stannade hos oss till på söndagen. Såååå mysigt!
På lördagen var vi i Malexander med alla syskon och svägerskor, svågrar och syskonbarn och barnbarn..vi grillade lite och prästen kom och pratade lite inför begravningen. Det blev en fin dag.
På söndagen åkte lille Tage och hans föräldrar mot hufudstaden igen .....
Det är så roligt nu med lille Tage, han vet precis var farmor har sina grejer och vad vi brukar göra när han kommer, vi spelar cd och sjunger, leker och dansar. Han trycker på varenda knapp på stereon och byter och grejar.
Han fick lekkamrater i grannens barn så de kastade lite boll på kvällen. Det är ju underbara kvällar nu i värmen.
Jag har bakat nästan varenda dag den här veckan på morgnarna förstås.......kakor och bullar, det är ju sååå roligt.
Idag,onsdag, ska vi åka till stan som vi säger här...jag ska på behandling för mina knän så jag kan gå lite bättre....sedan ska vi till lillasyster och fika lite .
Men nu ska jag väcka den lille goe mannen, så vi kan fika lite....
Ha en fin dag........
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar