söndag 27 juni 2010

En midsommar som inte går av


för hackor! Vilken underbar midsommar det har varit, vädret har varit kanon och firandet hos våra goda vänner var kalasbra.
Vi badade i deras nya fina pool och satt och slöade en stund innan vi åt sill och potatis. Snapsen var kall och god och innan vi fuktade strupen med den så fick vi till några snapsvisor. Mätta och belåtna satte vi oss i solen och myste till det var dags för kaffe och tårta. Snabbt fixade väninnan och jag ihop en fin tårta med maräng och jordgubbar, vaniljvisp och grädde. Kaffet var gott och vi klämde nästan i oss hela tårtan (jösses, det var inte dåligt). Det blåste rätt så redigt så rätt vad det var så for vasen med midsommarblommorna i backen och gick sönder, men väninnans man dammsög snart upp glasskärvorna och min lille man hittade en annan vas.
Mätta, varma och dästa så slängde vi oss i poolen igen och hade det gött. Väninnan och jag nästan slumrade till en stund i solstolarna. Men i ett huj igen så var det dags för grillning. Väninnans man fixade grillen och vi damer fixade salladen . Han gör alltid så himla god marinad och köttet var jättegott. När vi mosat i oss det var det dags för ost och kex. Väninnan hade köpt så goda kex, nästan som chips, som var så goda att ha till osten, så det var inte så svårt att få i sig det heller. Efter det så satte vi oss i soffan och bara njöt av att vara, klockan drog iväg och vi ringde efter taxi som tog oss tillbaka till hemmet. Vi skulle ju ha rullat oss nakna i daggen för att undkomma diverse krämpor och få ett alldeles suveränt sexliv under året, men det glömde vi bort. Så nu får vi väl se hur det blir med den saken. Midsommardagen gjorde vi inget särskilt mer än att vi köpte oss en till solstol så vi kan ligga och lata oss ännu mer. Idag, söndag, så har vi bara varit, njutit av tillvaron, vilat, läst och ätit lite sill och ägg.Nu ska jag bara jobba en vecka till, sedan får jag 4 alldeles underbara semesterveckor. Hurra!!
Brorsdottern var här en stund och hälsade på ikväll. De hade varit i Ullared och det var massor med folk där, det hade vi inte trott. Jag var erbjuden att följa med, men kände att kassan inte var tillräckligt stabil nu när det snart ska bli semestertrippar och lite annat. Nästa helg åker jag till sonen ett par dagar och det ska bli sååå kul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar